ΗΠΑ: Στους ρεπουμπλικάνους Βουλή και Γερουσία

Σε ρεπουμπλικανική υπόθεση φαίνεται να μετατρέπονται οι ”ενδιάμεσες εκλογές” στις ΗΠΑ, αφού το κόμμα του προέδρου Μπους διατηρεί τον έλεγχο της βουλής των αντιπροσώπων, ενώ ανακτά την πλειοψηφία στη γερουσία. Είναι μόλις η δεύτερη φορά από το 1934, που κυβερνητική παράταξη δεν χάνει τις συγκεκριμένες εκλογές.

ΗΠΑ: Στους ρεπουμπλικάνους Βουλή και Γερουσία
Σε νίκη του ρεπουμπλικανικού κόμματος οδήγησαν οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αφού οι υποψήφιοι υπό τον κ. Μπους απέσπασαν πλειοψηφία τόσο στη γερουσία, όσο και στη βουλή των αντιπροσώπων.

Στη βουλή των αντιπροσώπων οι ρεπουμπλικάνοι εξέλεξαν 227, οι δημοκρατικοί 199 αντιπρόσωπους, ενώ φαίνεται ότι εκλέγεται και ένας ανεξάρτητος. Οι υπό διεκδίκηση θέσεις είναι συνολικά 435, ενώ ο απαραίτητος αριθμός για πλειοψηφία είναι οι 218 αντιπρόσωποι. Αυτή την ώρα εκκρεμούν τα αποτελέσματα για 8 ακόμη έδρες.

Στη γερουσία, το ρεπουμπλικανικό κόμμα κερδίζει 50 θέσεις, ενώ το δημοκρατικό 46, με τον απαραίτητο αριθμό για πλειοψηφία να βρίσκεται στους 50.

Μέχρι αυτή την ώρα εξάλλου, οι ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει το έλεγχο 25 θέσεων κυβερνήτη, ενώ οι δημοκρατικοί 19, με την εκλογική μάχη να μαίνεται σε ακόμη 6 πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1934, είναι μόλις η δεύτερη φορά που η παράταξη του προέδρου δεν χάνει την πλειοψηφία για τη βουλή των αντιπροσώπων και η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει για το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v