Αναζητούν ισορροπίες οι ευρωαγορές

Με αρνητική διάθεση κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ”ζυγίζουν” τη χθεσινή συρρίκνωση κερδών στη Wall Street, τις πιέσεις σε κλάδους όπως αυτός των ασφαλειών, αλλά και ρευστοποιούν κέρδη. Αισιοδοξία για τις αεροπορικές μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της British Airways.

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πίεσης από ασφαλιστικού τίτλους, αλλά και λόγω της χθεσινής… ολιγωρίας της Wall Street, που στο κλείσιμο περιόρισε τα κέρδη. Πιθανή και φυσιολογική χαρακτηρίζουν εξάλλου οι αναλυτές μια διορθωτική κίνηση μετά τη χθεσινή άνοδο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στο -0,67% και τις 4.113 μονάδες, με τη μετοχή της Prudential να γίνεται στόχος ”πωλητών”, αφού το δικαίωμά της στην αμερικανική αγορά έκλεισε κατά 1% χαμηλότερα από ό,τι στο αγγλικό χρηματιστήριο. Θετική αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση για τη British Airways, η οποία ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Στη Γαλλία απώλειες κατά -1,01% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40 και διαμορφώνεται στις 3.186 μονάδες, καθώς δυσμενές κλίμα δημιουργεί, μεταξύ άλλων, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της μεγαλύτερης γαλλικής αντασφαλιστικής, Scor.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX χάνει το 1,08% της αξίας του στις 3.292 μονάδες, αποθαρρυμένος από την αποκόμιση των χθεσινών κερδών. Αρνητικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Infineon μετά τις ανακοινώσεις της Applied Materials, ενώ θετικά αυτή της Commerzbank που ανακοίνωσε ότι το χρέος της είναι ”συγκρατημένο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v