Πτώση για τις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

”Μετρώντας” τις επιφυλακτικές κινήσεις της Wall Street εν αναμονή της απόφασης της Fed και ύστερα από την υψηλή υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία το Σεπτέμβριο, οι ευρωπαϊκές αγορές απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη για να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο.

Επικράτησε η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση της υποχώρησης των παραγγελιών στη Γερμανία κατά 2,5% αλλά και της αναμονής για την απόφαση της Fed σχετικά με τα επιτόκια.

Η ανακοίνωση της υποχώρησης των βιομηχανικών παραγγελιών στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατά 2,5% έδωσε ένα γερό ”τράνταγμα” στη μέχρι τότε θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό της πτώσης θα κυμαινόταν στο 0,5%, ενώ φημολογείται πλέον ότι με τα νέα αυτά στοιχεία θα ενταθούν οι πιέσεις προς την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων των 12 στη διάρκεια της αυριανής (Πέμπτη) συνεδρίασης.

Ισχυρά κέρδη κατά 10,5% κατέγραψε ο τίτλος της Swiss Life, ύστερα από την ανακοίνωση ”αλλαγής φρουράς” στην ηγεσία της εταιρίας. Συγκεκριμένα, τη θέση του μέχρι πρότινος CEO Ρόλαντ Κλαπόφσκι θα αναλάβει ο 45χρονοςε Ρολφ Ντιούρινγκ.

Κέρδη κατά 3,7% κατέγραψε και ο τίτλος της BNP Paribas, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων για το τρίτο τρίμηνο. Με αφορμή την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, κινήθηκαν υψηλότερα και οι υπόλοιπες μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Η Societe Generale ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ και η γερμανική HVB Group κέρδισε 1,6%. Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν οι ασφαλιστικές Allianz και Axa, κατά 2,5% και 1,1% αντίστοιχα.

Κατά 7,3% υποχώρησαν οι μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ΒΜW, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων αντίστοιχων με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Πτώση κατά 1,1% κατέγραψε και ο τίτλος της DaimlerChrysler.

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε απώλειες 1,07% στις 4103,7 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 1,06% στις 3212,86 μονάδες. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3291,14 μονάδες με πτώση 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v