BMW: Αύξηση 12% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Αύξηση τζίρου 19% και κερδών 12% παρουσιάζει στο γ΄ τρίμηνο η αυτοκινητοβιομηχανία BMW. Τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για τα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας.

BMW: Αύξηση 12% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Αύξηση, σε ποσοστό 12%, παρουσιάζουν τα κέρδη της BMW, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, επηρεαζόμενη από την άνοδο της ζήτησης για τα προϊόντα της.

Ειδικότερα, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 433 εκατ. ευρώ έναντι 388 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αποτέλεσμα που ήταν πολύ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 440 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα ακόμη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις της γερμανικής βιομηχανίας, οι οποίες παρουσιάζουν θετική μεταβολή σε ποσοστό 19%.

Ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας σε σχέση με τον τζίρο είναι αποτέλεσμα των αυξημένων δαπανών της για έρευνα και ανάπτυξη.

Οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη παρουσιάζονται αυξημένες κατά 14% και ανήλθαν στα 471 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο καθώς η BMW σχεδιάζει να λανσάρει το μοντέλο της σειράς 5 την επόμενη χρονιά προκειμένου να ανταγωνιστεί το καινούργιο μοντέλο E-class της Mercedes.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v