Νέα αλλαγή ηγεσίας στη Swiss Life

Η Swiss Life αντικατέστησε για δεύτερη φορά σε διάστημα εννέα μηνών το διευθύνοντα σύμβουλό της, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών, εν όψει και της έκδοσης νέων μετοχών στην οποία θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, ύψους 1,2 δισ. ελβετικών φράγκων (816 εκατ. δολαρίων).

Νέα αλλαγή ηγεσίας στη Swiss Life
Αντικαταστάθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα εννέα μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της Swiss Life, Ronald Chlapowski 51 ετών, καθώς η μεγαλύτερη ελβετική ασφαλιστική εταιρία προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών της.

Η διεύθυνση της εταιρίας έχει ανατεθεί πλέον στα χέρια του 45χρονου Ρολφ Ντιούρινγκ, ενός σχετικά αγνώστου τραπεζίτη της Credit Suisse.

Η αλλαγή στη κορυφή της ιεραρχίας λαμβάνει χώρα λίγο πριν από την έκδοση νέων μετοχών ύψους 1,2 εκατ. ελβετικών φράγκων την ερχόμενη εβδομάδα, ποσό απαραίτητο για την ενίσχυση των προσπαθειών ανάκαμψης της εταιρίας.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ανώτατα διευθυντικά στελέχη, εκμεταλλευόμενα ειδικά προνόμια, αποκόμισαν κέρδη ύψους 11,5 εκατ. ελβετικών φράγκων από επενδύσεις μέσω του Long Term Strategy, ενός κρυφού επενδυτικού προγράμματος.

Το γεγονός εξόργισε τόσο τους μεγαλοεπενδυτές, οι οποίοι δεν έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις στο ερώτημα για την χρησιμότητα των διενεργούμενων επενδύσεων από τα στελέχη, όσο και τους μικρούς επενδυτές, δημιουργώντας εκ νέου κλίμα ανασφάλειας στους 1,1 εκατ. ασφαλισμένους της εταιρίας.

Τα νέα για την αλλαγή στην διεύθυνση αντιμετωπίστηκαν θετικά από τους επενδυτές, καθώς η μετοχή της Swiss παρουσιάζει άνοδο 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v