Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας περιορίσει εν μέρει τις απώλειές τους, την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ τα futures κινούνται χαμηλότερα, εν όψει μιας ήπιας συνεδρίασης λόγω της αργίας για την Ημέρα του Βετεράνου.

Περιορισμένες εμφανίζονται οι απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές με τις ανησυχίες ωστόσο να παραμένουν για τον χρηματοοικονομικό κυρίως κλάδο. Χαμηλότερα κινούνται τα futures στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται ήπιων τόνων, λόγω της αργίας για την Ημέρα του Βετεράνου.

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το ότι μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναμένεται να ανακοινώσουν ζημίες αυτή την εβδομάδα.

Από τις ”ανησυχίες” αυτές πλήττονται οι μετοχές τόσο της Credit Suisse Group όσο και της Allianz. Έξι από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο εταιριών, αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα.

Τέσσερις από αυτές αναμένεται να καταγράψουν απώλειες ύστερα και από την υποχώρηση των αγορών στα τελευταία δυόμισι χρόνια που αύξησε δραματικά τις επισφάλειες. Η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει πτώση 6,5% ενώ και η Allianz υποχωρεί περί το 4,5%.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι μετοχές και των δύο εταιριών έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% αυτό το έτος, καθώς η πτώση των αγορών περιέκοψε την αξία των επενδύσεών τους.

Απώλειες αναμένεται να καταγράψουν και οι IntesaBci και Commerzbank αυτή την εβδομάδα, όταν θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους. Ήδη ο μεγαλύτερος δανειστικός όμιλος της Ιταλίας σημειώνει πτώση 1%, ενώ και η γερμανική τράπεζα υποχωρεί περί το 1,1%.

Η βρετανική Lloyds καταγράφει πτώση 3,1%, καθώς η JP Morgan Chase υποβάθμισε την εταιρία σε underweight εν μέσω ανησυχιών για τη δυναμική της κεφαλαιακής της βάσης.

Υψηλή πτώση κατά 8,2% καταγράφουν οι μετοχές της Infineon, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής ημιαγωγών υποβαθμίστηκε στο in line από outperform, από την Goldman Sachs.

Ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 3986,6 μονάδες με πτώση 1,19%, ενώ και στο Παρίσι η αγορά υποχωρεί κατά 0,77% στις 3034,65 μονάδες. Η Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 1,02% στις 3047,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v