Εταιρικά κέρδη ”πιέζουν” τις ευρωαγορές

Τεχνολογικές είναι οι…ανησυχίες που ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης πιέζουν τις ευρωαγορές, καθώς η γερμανική Infineon απογοήτευσε με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ενώ και η ΑΒΒ περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη αλλά και τις πωλήσεις του 2005.

Η μικρότερη από ό,τι αναμενόταν συρρίκνωση των ζημιών της γερμανικής τεχνολογικής Infineon αλλά και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της ΑΒΒ, πιέζουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης τις ευρωπαϊκές αγορές.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των εταιριών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, με την Alcatel και την Ericsson να πιέζονται από τις ανησυχίες για την υποχώρηση της ζήτησης.

Η Deutsche Boerse, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 20% στα 38,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 21%.

Παράλληλα, η Henkel ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 14% στα 160 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως εξαιτίας των περικοπών θέσεων εργασίας αλλά και της πώλησης των μη κερδοφόρων μονάδων.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,55% στις 4081,3 μονάδες, ενώ και το Παρίσι υποχωρεί κατά 0,95% στις 3082,31 μονάδες. Η Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 1,15% στις 3119,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v