Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη

Με πτώση ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τις ευρωπαικές αγορές, ύστερα από την υποχώρηση των τεχνολογικών (κυρίως) και των τραπεζικών μετοχών (δευτερευόντως), αλλά και το ”καθοδικό γύρισμα” της Wall.

Με πτώση ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού οι πιέσεις που κατέγραψαν σε όλη τη διάρκεια των συνεδριάσεων οι τεχνολογικές μετοχές, συνεπικουρούμενες από την υποχώρηση άλλων μετοχών, αλλά και το αρνητικό γύρισμα της Wall, διασκόρπισαν τις όποιες ελπίδες ενδοσυνεδριακής ανόδου.

Στο Λονδίνο σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές με αιχμή τις Barclays και Abey National ύστερα από την απόφαση της BOE να μην μεταβάλει τα επιτόκια, ενώ ανάλογα πτωτικά κινήθηκε και ο φαρμακευτικός κλάδος.

Οι πέραν των εκτιμήσεων ζημιές που κατέγραψε η Infineon για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης οδήγησαν χαμηλότερα την μετοχή της, ενώ ανάλογα λειτούργησε και η είδηση πως η ελβετική ΑΒΒ προτίθεται να προχωρήσει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας.

Στον αντίποδα μικρά κέρδη κατέγραψαν οι πετρελαϊκές μετοχές, κυρίως λογω της ανόδου στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Στις 4.034 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,14%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,72%, στις 3.058 μονάδες.

Εξάλλου στη Φρανκφούρτη, λίγες ώρες πριν το ”κλείσιμο” ο DAX υποχωρεί κατά 2,40, στις 3.080 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v