Πτωτικό το σκηνικό στην έναρξη των ευρωαγορών

Μια νέα προειδοποίηση από την Degussa αυτή τη φορά σχετικά με το ότι οι δραστηριότητές της δεν αναμένεται να ανακάμψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, οδηγούν ήδη σε αρνητικό έδαφος τις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από την αρνητική τελευταία συνεδρίαση της Wall Street.

Με απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα μάλιστα και από την αρνητική προειδοποίηση της εταιρίας χημικών Degussa, σχετικά με το ότι δεν αναμένει ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της σύντομα.

Εξάλλου, οι αμερικανικές αγορές κατέγραψαν απώλειες στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ύστερα από αρνητικές προειδοποιήσεις μεγάλων εταιριών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Degussa, Χέλμουτ Φέλτς, ”εξαιτίας των τωρινών οικονομικώ εξελίξεων, δεν περιμένουμε ανάκαμψη πριν από το επόμενο έτος”.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Cable & Wireless, ύστερα από δημοσίευμα των Sunday Telegraph το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία αναμένεται να αναλάβει έκτακτες δαπάνες ύψους 1 δισ. στερλίνων την Τετάρτη, όταν και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στις 4034,6 μονάδες με απώλειες 1,14% ενώ ακολουθεί και το Παρίσι με πτώση 1,26% στις 3019,53 μονάδες. Η Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 1,62% στις 3029,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v