Αρνητικό κλίμα για τις ευρωαγορές

Αρνητικό κλίμα δημιούργησε για τις κυριότερες ευρωαγορές η πτωτική πορεία της Wall, αλλά και η ανησυχία για τις επικείμενες εξελίξεις στο Ιράκ. Στο κλίμα αυτό, απώλειες κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100, ενώ με απώλειες έκλεισε και το γαλλικό χρηματιστήριο, με τα εταιρικά νέα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Σε αρνητικό κλίμα κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν από την πτωτική κίνηση της Wall, ενώ μοιράστηκαν με τις αμερικανικές αγορές την ανησυχία για τις επόμενες εξελίξεις στο Ιράκ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 4.015 μονάδες, έχοντας ωστόσο πάρει αποστάσεις από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, αφού ακολούθησε την πορεία της Wall Street, η οποία επίσης μείωσε τις απώλειες του ανοίγματος.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 εμφάνισε απώλειες 0,15%, στις 3.053 μονάδες, με σημαντικές μετοχές να ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Η France Telecom δέχτηκε σημαντική πίεση (-4,13%), εν μέσω του ανοίγματος της έρευνας για inside trading και χειραγώγηση μετοχών, ενώ η Vivendi Universal και η Vivendi Environment κατέγραψαν άνοδο, καθώς η πρώτη ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει ρευστό μέσω ιδιωτικής συμφωνίας, χωρίς να ασκηθεί πίεση στη μετοχή της δεύτερης, μέσω ενδεχόμενου overhang.

Πτώση κατά 2,35% εμφανίζει ο DAX, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 3.053 μονάδες, με τη ”δοκιμή” των 3.000 ή και των 2.890 μονάδων να είναι, κατά τους αναλυτές, ”θέμα χρόνου”. Σημαντικές απώλειες της τάξης του 14% καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της Epcos, καθώς η φημολογία πιθανής απόφασης του Deutsche Boerse να την μετακινήσει από το DAX ανησύχησε τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v