Degussa: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για το 2002

Αυξημένα κατά 8% παρουσιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Degussa για το γ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενα στα 67 εκατ. ευρώ έναντι 62 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η ίδια ωστόσο προχώρησε σε περικοπή των εκτιμήσεών της για το έτος, προειδοποιώντας ότι η ανάκαμψη αναμένεται από το 2003.

Degussa: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για το 2002
Ενίσχυση κατά 8% κατέγραψε στην κερδοφορία της η Degussa για το γ΄ τρίμηνο του 2002, κυρίως λόγω αυξημένης ζήτησης για τα προϊόντα της.

Ωστόσο αρνητικές ήταν οι εκτιμήσεις της για την ανάκαμψη, την οποία βλέπει το 2003, ενώ περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του 2002.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 67 εκατ. ευρώ (67,8 εκατ. δολ.) ή 33 σεντς ανά μετοχή έναντι 62 εκατ. ευρώ ή 30 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν κέρδη της τάξεως των 70 σεντς ανά μετοχή.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων της εταιρίας για το γ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 270 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 11%, ενώ λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο οικονομικό περιβάλλον η όποια ανάκαμψη προβλέπεται να καθυστερήσει, όπως τόνισε σχετικά ο CEO εταιρίας χημικών, Utz Felct.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανακοίνωση αυτή της Degussa αποτελεί αρνητική ένδειξη για όλο τον κλάδο, καθώς η αδύναμη οικονομία πλήττει τις εταιρίες χημικών όπως την Degussa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v