Credit Suisse:Υψηλές ζημιές στο γ΄ τρίμηνο

Απώλειες που αγγίζουν το επίπεδο ρεκόρ κατέγραψε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των αγορών αλλά και της συρρίκνωσης των επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Credit Suisse:Υψηλές ζημιές στο γ΄ τρίμηνο
Υψηλές απώλειες που αγγίζουν το επίπεδο ρεκόρ κατέγραψε στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, λόγω της πτώσης των αγορών αλλά και της μείωσης των επενδυτικών τραπεζικών της δραστηριοτήτων.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε ζημιές 1,44 δισ. δολαρίων, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής πορείας της ασφαλιστικής μονάδας Winterthur αλλά και της χρηματιστηριακής Credit Suisse First Boston.

Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, η Credit Suisse είχε την χειρότερη πορεία στη διάρκεια του τριμήνου, ενώ ανταγωνιστικές της, όπως η Deutsche Bank και η HVB Group κατέγραψαν απώλειες άνω των 200 εκατ. δολαρίων.

Η Societe Generale από την πλευρά της, η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, ανακοίνωσε προς τους επενδυτές ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 63% στα 146 εκατ. ευρώ.

Η Credit Suisse εκτιμά πως δεν θα καταγράψει κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ενώ σχεδιάζει να μειώσει το κόστος κατά 500 εκατ. δολάρια περαιτέρω στη χρηματιστηριακή της μονάδα (CSFB).

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Φίλιπ Ράιαν, ανακοίνωσε πως η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη το 2003, ενώ η Winterthur υπολογίζεται ότι θα βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματά της στο τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v