Ο Ricke νέος CEO της Deutsche Telekom

Ο 41χρονος Kai-Uwe Ricke πρόκειται να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Deutsche Telekom, τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την αποχώρηση του Ρον Ζάμερ.

Ο Ricke νέος CEO της Deutsche Telekom
Στον Kai-Uwe Ricke ανέθεσε η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από την αποχώρηση του Ρον Ζάμερ.

Ο 41 ετών επικεφαλής της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom, T-Mobile, επιλέχτηκε από τον προσωρινό διευθυντή της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής, Χέλμουτ Σίλερ. Ο Ricke αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του αύριο (Παρασκευή), ενώ ο Σίλερ θα επιστρέψει στην διοικητική επιτροπή, όπως ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η πρώην γερμανική μονοπωλιακή διέθεσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες προκειμένου για την εξεύρεση ενός νέου CEO, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της τιμής της μετοχής, τη συσσώρευση των ζημιών και τα χρέη ύψους 64,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ricke είχε υποστηρίξει τον προκάτοχό του, Ζάμερ, στην εξαγορά της VoiceStream που στοίχισε στην Deutsche Telekom 35 δισ. ευρώ.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι το μεγαλύτερο ”σκάνδαλο” αποτελεί το γεγονός ότι το εποπτικό συμβούλιο της Telekom καθυστέρησε τόσους μήνες προκειμένου να βρει τον κατάλληλα αντικαταστάτη, και τελικά επέλεξαν μια εσωτερική λύση, στοιχείο που καταδεικνύει την ανεπάρκεια του συμβουλίου της Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v