Προβλήματα ρευστότητας για τις ασφαλιστικές

Σε αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 760 εκατ. δολ. προσανατολίζεται η Swiss Life, ενώ η γαλλική Scor προχωρά και αυτή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να αντλήσει 400 εκατ. δολάρια και τους αναλυτές της αγοράς τονίζουν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Προβλήματα ρευστότητας για τις ασφαλιστικές
Σε αγώνα αναζήτησης κεφαλαίων αποδίδονται οι ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Πιο συγκεκριμένα η Swiss Life προτίθεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 760 εκατ. δολ. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχικούς τίτλους.

Η Scor, που αποτελεί την μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία της Γαλλίας προχωρά σε αντίστοιχη κίνηση επιδιώκοντας να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ (404 εκατ. δολ.) ύστερα από ζημιές εννεαμήνου ύψους 425 εκατ. ευρώ.

Η Swiss Life προσφέρει τις νέες μετοχές σε τιμή μικρότερη από το ήμισυ των τιμών κλεισίματος της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ η Scor ανακοίνωσε πως προτίθεται να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες ασφάλειες.

Στο μεταξύ, ευρωπαίοι διαχειριστές κεφαλαίων τόνιζαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν ”βρεθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v