Κλαδικά νέα ”τονώνουν” τις ευρωαγορές (update)

Κλαδικά νέα από φαρμακοβιομηχανίες και τηλεπικοινωνιακές, αλλά και το κλείσιμο του Dow την Παρασκευή επηρεάζουν θετικά τις ευρωαγορές. Η Merril Lynch συνέστησε αγορά ”τηλεφωνικών εταιριών”, ενώ, η GlaxoSmithKline φαίνεται ότι προτίθεται να εξαγοράσει τον κλάδο φαρμάκων της Bayer.

Εταιρικά νέα δίνουν μέχρι στιγμής το στίγμα για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται σε θετικό έδαφος, λόγω και του ανοδικού κλεισίματος του Dow Jones την Παρασκευή. Κινητικότητα εμφανίζει ο κλάδος των φαρμακευτικών, μετά τις φήμες για κορυφαίο deal, αλλά κια αυτός των τηλεπικοινωνιακών, ως αποτέλεσμα της σύστασης από τη Merrill Lynch για αγορά τέτοιων μετοχών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE εμφανίζει ποσοστιαία διακύμανση +0,90%% και διαμορφώνεται στις 4.128 μονάδες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται γύρω από τη μετοχή της GlaxoSmithKline, η οποία σε δημοσίευμα του Independent φέρεται έτοιμη να εξαγοράσει τον κλάδο φαρμάκων της Bayer, έναντι 8 εκατ. ευρώ. Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Vodafone.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,65%%, στις 3.214 μονάδες, με την αντασφαλιστική Scor να ανακοινώνει προβλέψεις για διευρυμένες, έναντι του αναμενομένου ζημίες. Αντίθετα, θετική επίδραση έχει για το δείκτη η άνοδος στη μετοχή της France Telecom.

Ανοδική κίνηση και για τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αφού η μετοχή της Bayer κερδίζει πείπου 4%, ενώ αυτή της Munich Re συγκεντρώνει την προτίμηση των αγοραστών, αφού η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα πάνω τη σύστασή της για τον τίτλο. Στο +1,22% και τις 3.230 μονάδες βρίσκεται τώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v