”Κρατάνε” τα κέρδη οι ευρωαγορές

Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές στο μέσον της συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Μικτές είναι οι προβλέψεις που δίνουν τα Futures για τη Wall Street, εν αναμονή και των σημαντικών στοιχείων για την οικονομία της χώρας.

Σε ανοδική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ωθούμενες από τα θετικά αποτελέσματα των Sodexho και Royal KPN. Στις ΗΠΑ το κλίμα αναμένεται να καθοριστεί από την πληθώρα των μακροοικονομικών ειδήσεων που θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, με τις ενδείξεις να κάνουν λόγο για μικτή κατεύθυνση.

Στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση 0,3%. Επίσης πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη τιμών παραγωγού (εκτιμήσεις για άνοδο 0,2%). Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο δείκτης καταναλωτικού αισθήματος Μίτσιγκαν εκτιμάται ότι θα καταγράψει άνοδο στο 82.

Η ολλανδική τηλεπικοινωνιακή Royal KPN σημειώνει άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια. Κέρδη κατά 9% σημειώνουν οι μετοχές της Sodexho, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας catering, καθώς τα καθαρά κέρδη του έτους αυξήθηκαν κατά 33%.

Η H&M καταγράφει κέρδη ύψους 1,6%, ύστερα από την ανακοίνωση της αύξησης των πωλήσεων κατά 26% τον Οκτώβριο. Ανοδικά κινείται και ο τίτλος της HSBC κατά 5,5%, καθώς η JP Morgan Chase και η Merrill Lynch αναβάθμισαν τη βρετανική τράπεζα ύστερα από την απόφασή της να εξαγοράσει την Household International.

Υψηλή άνοδο κατά 17% σημειώνει ο τίτλος της Vodafone, ενώ κοντά στο 8% ανέρχονται και τα κέρδη της Bulgari, ύστερα από την αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου κατά 75%.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 4009,2 με κέρδη 0,96%, ενώ περί το 0,80% ανέρχονται τα κέρδη του CAC 40 στις 3173,52 μονάδες. Ο DAX κερδίζει 0,21% στις 3195,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v