Ράλι για Παρίσι και Φρανκφούρτη

Σε εταιρικά νέα αποδίδεται η σημερινή άνοδος των κυριότερων ευρωαγορών, χωρίς να αγνοείται η συμβολή της ανόδου στη Wall Street, που οφείλεται στα θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα από απασχόληση και λιανικές πωλήσεις. Θετική η επίδραση και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Με θετικά πρόσημα κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωαγορές, λόγω εταιρικών νέων, αλλά και έχοντας εξασφαλίσει το θετικό κλίμα που δημιούργησαν στη Wall μακροοικονομικά στοιχεία από απασχόληση και λιανικές πωλήσεις.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,59% στις 4.053 μονάδες, με έντονη την κινητικότητα γύρω από τη μετοχή τη Vodafone, αλλά και με σημαντικές απώλειες της Invensys, η οποία ανακοίνωσε προειδοποίηση για τα μελλοντικά της αποτελέσματα.

Κέρδη 3,75% και για το Παρίσι και το δείκτη CAC 40, ο οποίος έκλεισε στις 3.148 μονάδες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάρκεια στην άνοδο. Κέρδη της τάξης του 8% κατέγραψε η μετοχή της Axa, εν μέσω θετικών προβλέψεων για τα αποτελέσματα του 2002.

Σημαντικά κέρδη 4.01% εμφανίζει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 3.189 μονάδων. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο γερμανικός δείκτης βαδίζει προς το επίπεδο των 3.280- 3.300 μονάδων, το οποίο αναμένεται να κατορθωθεί την Παρασκευή ή τη Δευτέρα. Στο +15% η μετοχή της Epcos, που πρόσφατα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας ”πωλητών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v