Κέρδη για δεύτερη ημέρα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ύστερα από την επικράτηση αντίστοιχου κλίματος τόσο στις ΗΠΑ (την Πέμπτη) αλλά και στην Ασία, ενώ εταιρικές ανακοινώσεις όπως αυτές των Royal KPN και Hennes ενισχύουν περαιτέρω το κλίμα.

Κέρδη για δεύτερη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωαγορές, με το θετικό κλίμα να διατηρείται, ενώ εταιρικές ανακοινώσεις από τις Royal KPN και Hennes ενισχύουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της Roche Holding, καθώς προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην παρουσίαση του φαρμάκου κατά της ηπατίτιδας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές της KPN, καθώς ο μεγαλύτερος ολλανδικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, στο τρίτο τρίμηνο κατέγραψε κέρδη ύψους 68 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 19,4 εκατ. ευρώ.

Θετικά κινείται και ο τίτλος της Hennes & Mauritz, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής ειδών ρουχισμού στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26% τον Οκτώβριο, κυρίως εξαιτίας των νέων καταστημάτων που άνοιξε η εταιρία.

Κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Sodexho, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας catering παγκοσμίως, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το έτος χρήσης αυξήθηκαν 33% στα 183 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4095,6 μονάδες με κέρδη 1,05%ενώ ο DAX κινείται στις 3224,65 μονάδες με άνοδο 1,14%. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη ύψους 1,56% στις 3193,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v