Ανάμικτες οι τάσεις στις ευρωαγορές

Για μία ακόμη ημέρα εταιρικά νέα και Wall Street έδωσαν το στίγμα για τις ευρωαγορές, οι οποίες κινήθηκαν με ανάμικτες τάσεις. Θετικά το Παρίσι (λόγω Sodexho) και το Λονδίνο (λόγω αμερικανικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίτσιγκαν) με ταυτόχρονες απώλειες για Φρανκφούρτη.

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωαγορές κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, επηρεασμένες για μία ακόμη φορά από εταιρικά νέα αλλά και από αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,95%, στο επίπεδο των 4.091 μονάδων, περιορίζοντας προηγούμενες απώλειες του λόγω της ανακοίνωσης καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων από την αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη Μίτσιγκαν.

Κέρδη 0,44% κατέγραψε και ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στις 3.162 μονάδες. Ανοδο της τάξης του 7,5% κατέγραψε η μετοχή της Sodexho, μετά την επιβεβαίωση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και το αυξημένο μέρισμα.

Στο -0,59% και τις 3.169 μονάδες διαμορφώνεται αντίθετα αυτή την ώρα ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. ”Είναι φυσιολογικό οι επενδυτές να κλείνουν τις θέσεις τους εν όψει του Σαββατοκύριακου και με δεδομένα τα κέρδη της Πέμπτης”, παρατηρεί γερμανός αναλυτής. Σημαντική κρίνεται η άνοδος που καταγράφει η μετοχή της Epcos, καθώς μειώθηκε η πίεση από το short selling.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v