Περιόρισαν τα κέρδη στο κλείσιμο οι ευρωαγορές

Η αντιστροφή του κλίματος στην αμερικανική αγορά είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν τα κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι. Χαμηλότερα κινείται η Φρανκφούρτη, η οποία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τη νευρική πορεία της Wall Street.

Με κέρδη κατόρθωσαν να κλείσουν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές πλην Φρανκφούρτης, η οποία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τη νευρική πορεία της αμερικανικής αγοράς, η οποία και επέφερε την περικοπή των κερδών σε Λονδίνο και Παρίσι.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, καθώς οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών έφτασαν στο Ιράκ. Η BP κέρδισε 1,5% ενώ και η TotalFina σημείωσε άνοδο 1,7% και η Royal Dutch κατέγραψε κέρδη 1,3%.

Θετική ήταν και η πορεία του τραπεζικού κλάδου, με τη βρετανική Barclay’s να σημειώνει άνοδο 3,4% και την HVB Group να κερδίζει περί το 3,6%. Η γαλλική BNP Paribas σημείωσε κέρδη 3,1%.

Στο επίκεντρο βρισκόταν και οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου, ύστερα από τα δημοσιεύματα που έφεραν τη βρετανική GlaxoSmithKline μεταξύ των εταιριών που μελετούν την προοπτική εξαγοράς των φαρμακευτικών δραστηριοτήτων της Bayer.

Οι μετοχές της τελευταίας κέρδισαν 4,3% ενώ αντίθετα αυτές της GlaxoSmithKline υποχώρησαν περί το 2,2%. Κέρδη κατά 1,2% κατέγραψε ο τίτλος της Roche.

Η γαλλική ασφαλιστική Scor κατόρθωσε να ανακάμψει από τις απώλειες και να κινηθεί υψηλότερα κατά 13%, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών για το έτος, σε ποσοστό υψηλότερο από το αντίστοιχο των εκτιμήσεων.

Κέρδη περί το 6% κατέγραψε και ο τίτλος της AGF, ύστερα από την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Deutsche Bank. Υψηλότερα κατά 4,1% κινήθηκαν οι μετοχές της Zurich Financial.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4116,0 μονάδες με κέρδη 0,60%, ενώ άνοδο κατά 1,46% σημείωσε και ο CAC 40 στο Παρίσι, διαμορφούμενος στις 3208,47 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κυμαίνεται στις 3190,72 μονάδες με οριακές απώλειες της τάξης του 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v