Αρνητικά μηνύματα από εταιρίες και Wall

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στις κυριότερες ευρωαγορές, καθώς το πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street που υποδηλώνουν τα futures προστίθεται σε γενικά δυσμενή εταιρικά νέα. Υποχωρούν Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ τα αποτελέσματα της mmO2 περιορίζουν τις απώλειες του FTSE 100.

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές, επηρεαζόμενες από εταιρικά νέα, αποκόμιση κερδών, αλλά και τα futures στη Wall Street, που δείχνουν πτωτικό άνοιγμα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το άνοιγμα στις αμερικανικές αγορές, όπου το στίγμα αναμένεται να δώσουν μακροοικονομικά στοιχεία από πληθωρισμό και εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και τα αποτελέσματα της Home Depot (ανακοινώθηκαν ανάλογα με τι προβλέψεις).

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει περιορίσει τις απώλειές του και καταγράφει ποσοστιαία διακύμανση -0,12%, στις 4.110 μονάδες. Μερική αντιστροφή της τάσης προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις της τηλεπικοινωνιακής mmO2, περί μειωμένων ζημιών στο α΄ εξάμηνο της χρήσης.

Στο Παρίσι, ο γαλλικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,73% στο επίπεδο των 3.185 μονάδων, με τη μετοχή της France Telecom να καταγράφει πτώση λόγω της είδησης περί διακοπής των συνομιλιών με τη Liberty media, η οποία σκόπευε να αγοράσει θυγατρική ολλανδική εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης. Πίεση ασκείται και στη μετοχή της Alcatel, η οποία χάνει το 5% περίπου της αξίας της.

Σε αρνητικό έδαφος και η Φρανκφούρτη, όπου ο DAX χάνει 1,18%, στις 3.180 μονάδες. Αποκόμιση κερδών εντοπίζουν οι αναλυτές, ενώ συνδέουν την κάμψη του δείκτη και με τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της MAN.

Αρνητική επιρροή εκτιμάται ότι ασκούν και οι πρόσφατες δηλώσεις Σρέντερ, σύμφωνα με τις οποίες το μέλλον της γερμανικής οικονομίας δεν φαίνεται ιδιαίτερα ευοίωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v