Απαισιοδοξία Σρέντερ για γερμανική οικονομία

Αύξηση του δανεισμού της γερμανικής κυβέρνησης τα επόμενα δύο χρόνια εξήγγειλε ο καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, ο οποίος δήλωσε πως ”οι οικονομικές προοπτικές της χώρας δεν μοιάζουν καλές”, κάτι το οποίο προέβλεψε ότι δεν θα αντιστραφεί σύντομα

Απαισιοδοξία Σρέντερ για γερμανική οικονομία
Μικρές ελπίδες για νέες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενθαρρύνει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας έδωσε ο καγκελάριος Γκ. Σρέντερ, μία μόλις ημέρα αφού η Bundesbank προειδοποίησε ότι η αύξηση της φορολογίας διακινδυνεύει την ήδη εύθραυστη οικονομία στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Επίσης, σε έκθεσή του το ίδρυμα παρότρυνε την νεοσυσταθείσα κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας με την μείωση των δημοσίων δαπανών αντί για περαιτέρω αύξηση της φορολογίας.

Χθες ο γερμανός πολιτικός παραδέχτηκε ότι ”οι οικονομικές προοπτικές της χώρας δεν μοιάζουν καλές”, προσθέτοντας ότι ”διαρκής αντιστροφή της τάσης δεν πρέπει να αναμένεται σύντομα”.

Επίσης αποκάλυψε ότι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες θα είναι οι αυξήσεις στον δανεισμό για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω των μειωμένων εσόδων εφόσον το παγκόσμιο περιβάλλον παραμείνει νευρικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v