Πτωτικά η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης

Πτώση 0,2% (από +0,2%) σε επίπεδο μήνα εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,4%. Συρρίκνωση μικρότερη των προβλέψεων κατέγραψε τον ίδιο μήνα το πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου, στα 9,5 δισ. ευρώ.

Πτωτικά η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Η πτώση ήταν της τάξης του 0,2%, έναντι των στοιχείων για τον προηγούμενο μήνα, τα οποία αναθεωρήθηκαν στο +0,2% (προηγούμενη ανακοίνωση για +0,6%) και έναντι προβλέψεων για –0,4%.

Σε επίπεδο έτους, η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο υποχώρησε κατά 0,6%, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η παραγωγή ενδιάμεσων προϊόντων σε επίπεδο μήνα κατέγραψε πτώση κατά 0,8%, αυτή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών εμφάνισε κάμψη κατά 0,1%, ενώ η παραγωγή ενεργειακών προϊόντων δεν εμφάνισε μεταβολή.

Εξάλλου, συρρίκνωση εμφάνισε το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της ευρωζώνης το Σεπτέμβριο, διαμορφούμενο στα 9,5 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για μεγάλη μείωση έως τα 7,7 δισ. ευρώ.

Για τον Αύγουστο, η Eurostat αναθεώρησε το ύψος του πλεονάσματος από τα 9,6 στα 10 δισ. ευρώ.

Για το εννεάμηνο του 2002 το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 77,1 δισ. ευρώ, έναντι των 23,8 δισ. ευρώ, πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v