Εταιρικά... ”μαντάτα” πιέζουν τις ευρωγορές

Πιέσεις προκαλούν στις ευρωπαϊκές αγορές, αφενός το ναυάγιο των συνομιλιών για πώληση θυγατρικής της France Telecom και αφετέρου τα χαμηλότερα κλεισίματα των δικαιωμάτων ευρωπαϊκών εταιριών (Allianze, Nokia, Deutsche Telekom) στη Νέα Υόρκη.

Με πτωτικές τάσεις κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επίδοση αρκετών ευρωπαϊκών τίτλων στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ήταν υπολογίσιμα χαμηλότερη από το κλείσιμό τους στις αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της France Telecom, μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι η Liberty media ανέτρεψε τη συμφωνία για την αγορά ολλανδικής καλωδιακής τηλεόρασης, μέλους του ομίλου της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής.

Το ADR της Deutsche Telekom στο Nyse έκλεισε περίπου 2,5% χαμηλότερα από ό,τι στη Φρανκφούρτη, ενώ αυτό της Nokia, 2,4%, όπως και αυτό της ασφαλιστικής Allianz.

Στο -0,94% και τις 4.077 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο αγγλικός δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 1,09% εμφανίζει ο CAC 40, στο επίπεδο των 3.173 μονάδων. Πτωτικά και ο γερμανικός DAX, που χάνει το 1,59% της αξίας του και κινείται πέριξ των 3.167 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v