Αναζητούν τάση οι ευρωαγορές (update)

Σε αναζήτηση σαφούς τάσης επιδίδονται οι ευρωαγορές, εμφανίζοντας διαφορετικά πρόσημα, λόγω κυρίως των περιορισμένων απωλειών στη Wall Street και των θετικών overnight αμερικανικών futures, αλλά και εξαιτίας αρνητικών εταιρικών νέων.

Σε αναζήτηση τάσης αποδίδονται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας διαφορετική πορεία, κυρίως λόγω των περιορισμένων απωλειών που κατέγραψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, των overnight futures των αμερικανικών αγορών που έδειχναν ανοδική συνέχεια, αλλά και αντίθετων (αρνητικών) εταιρικών νέων.

”Σήμερα είναι πιθανό να αρχίσει μια σειρά ανοδικών συνεδριάσεων που θα διατηρηθεί την υπόλοιπη εβδομάδα”, αναφέρει ευρωπαίος αναλυτής, χωρίς ωστόσο τα εταιρικά νέα από τη γηραιά ήπειρο να φαίνονται τέτοια, ώστε να υποστηρίξουν παρόμοια τάση.

Πίεση αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της Vivendi (το ADR της στη Νέα Υόρκη έκλεισε 8,9% χαμηλότερα), αφού η SEC φαίνεται να βαθαίνει τις έρευνες γύρω από τις δραστηριότητες της εταιρίας. Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Diageo, μετά τις δηλώσεις του CEO της Triarc περί πιθανής εξαγοράς μονάδας Burger King της πρώτης.

Η Hannover Re ο πέμπτος μεγαλύτερος αντασφαλιστής παγκοσμίως, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα λειτουργικά κέρδη του 2002, ως αποτέλεσμα της πτώσης των χρηματιστηριακών αξιών, αφήνοντας αμετάβλητες τις προβλέψεις για τα κέρδη της.

Στο 0,51% και τις 4.117 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 0,46% σημειώνει ο CAC, στις 3.191 μονάδες. Υποχώρηση 0,40% καταγράφει ο γερμανικός δείκτης, στις 3.194 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v