Οριακές οι μεταβολές στις ευρωαγορές

Φυσιολογική θα πρέπει να θεωρείται η αντίδραση μερικής ρευστοποίησης των προηγουμένων κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την εντυπωσιακή άνοδο των τελευταίων ημερών, έχοντας ωστόσο στραμμένα τα βλέμματα στη Wall Street, η οποία αναμένεται να συνεχίσει το ανοδικό σερί.

Αναμενόμενη θεωρείται η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες ακολουθούν νευρικές τάσεις ύστερα από τα προηγούμενα εντυπωσιακά κέρδη. Με ενδιαφέρον αναμένεται ωστόσο και η έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχίσει το ανοδικό σερί.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ύστερα από την ανακοίνωση καταγραφής ζημιών ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο από τη μεγαλύτερη βελγική του κλάδου, Fortis.

Πτωτικά κατά 4,2% κινούνται και οι μετοχές της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Carrefour, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε την εταιρία σε in-line από outperform. Πτώση περί το 2,3% καταγράφουν και οι μετοχές της εταιρίας καλλυντικών ειδών L’Oreal.

Αρνητικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση των στοιχείων του γαλλικού ΑΕΠΠ, το οποίο παρουσίασε τη μικρότερη άνοδο του τελευταίου έτους στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, κατά 0,2%, καθώς οι εγχώριες εταιρίες περιέκοψαν τις επενδύσεις.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4172,9 μονάδες με απώλειες 0,9%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει πτώση 0,12% στις 3286,11 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει οριακά περί το 0,04% στις 3305,89.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v