Τεχνολογική ”έκρηξη” στην Ευρώπη

Με οδηγό το Παρίσι, οι ευρωπαϊκές αγορές κατευθύνονται σε ανοδική τροχιά ύστερα και από τη χθεσινοβραδινή θετική πορεία της Wall Street, αλλά και τα κέρδη μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, ωθούμενες από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Hewlett-Packard.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου όπως η Infineon Technologies, να κινούνται σε ανοδική τροχιά, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου της Hewlett-Packard.

Η Infineon Technologies αλλά και άλλες εταιρίες παροχής προϊόντων για υπολογιστές καταγράφουν ουσιαστικά κέρδη, καθώς η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ΄ τριμήνου σχεδόν τετραπλασιάστηκαν.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν πως το αίσθημα της αγοράς έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς τα εταιρικά κέρδη έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης.

Η Vivendi από την πλευρά της, με χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 12,4 δισ. ευρώ, καταγράφει υψηλή άνοδο, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος Μάρβιν Ντέηβις είναι επικεφαλής ενός ομίλου εταιριών που πρόκειται να προσφέρουν περί τα 20 δισ. δολάρια για την εξαγορά των μονάδων ψυχαγωγίας της Vivendi Universal.

Την άνοδο στη γαλλική αγορά ”βοηθούν” και τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες, που κατέγραψαν άνοδο 1% στη διάρκεια του Οκτωβρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 0,5%, καθώς με την ανεργία να βρίσκεται ήδη σε υψηλό διετίας, πιθανή υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για ανάκαμψη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία των πωλήσεων λιανικής στη Βρετανία τον Οκτώβριο, που κατέγραψαν άνοδο 0,8%, έναντι των εκτιμήσεων για 0,4%.

Η Infineon, κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών μνήμης, διευρύνει τα χθεσινά κέρδη ύψους 2,5% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Hewlett-Packard για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία σχεδόν τετραπλασιάστηκαν.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των ASML Holding και STMicroelectronics, ύστερα και από τη χθεσινή ανοδική πορεία των μετοχών του κλάδου ημιαγωγών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με κέρδη της τάξης του 1,15% κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο στις 4141,9 μονάδες, ενώ εντυπωσιακή άνοδο 2,68% καταγράφει το Παρίσι στις 3238,10 μονάδες. Κέρδη κατά 1,42% σημειώνει και ο DAX στη φρανκφούρτη, διαμορφούμενος στις 3258,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v