Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με οριακές απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω και του κλίματος στη Wall, κατορθώνοντας να ανακάμψουν μερικώς από το πτωτικό κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την υποβάθμιση εταιριών του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Πτωτικά έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, κατορθώνοντας ωστόσο, λόγω και του κλίματος στη Wall, να ανακτήσουν σημαντικό μέρος των απωλειών τους, ύστερα από την αρνητική πορεία των μετοχών του χρηματοοικονομικού κυρίως κλάδου.

Υψηλές απώλειες κατέγραφε, προτού ανακάμψει, η αγορά της Φρανκφούρτης, με την Allianz να υποχωρεί κατά 4%, καθώς η Moody’s υποβάθμισε την μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης σε negative από neutral.

Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε σε αρνητική πορεία και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, με τη γαλλική Axa να υποχωρεί κατά 0,8%, τη βρετανική Royal & Sun Alliance να σημειώνει απώλειες 3,6%.

Πτώση κατά 2,2% κατέγραψαν και οι μετοχές της σουηδικής Ericsson, καθώς η JP Morgan υποβάθμισε την εταιρία σε underweight από neutral. Η ανταγωνιστική της Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, σημείωσε πτώση 1,8%, ενώ και η γαλλική Alcatel σημείωσε απώλειες 3%.

Κατά 5,1% υποχώρησε ο τίτλος της βρετανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας mmO2, καθώς η JP Morgan συνέστησε στους επενδυτές να πουλήσουν τη μετοχή προκειμένου να ”μαζέψουν” τα κέρδη ύστερα από την αύξηση των κερδών του πρώτου εξαμήνου για την mmO2.

Πτώση κοντά στο 2% κατέγραψαν οι μετοχές της Vivendi Universal, καθώς ανακοίνωσε ότι ο άτυπος έλεγχος της SEC στις λογιστικές καταστάσεις της εταιρίας έχει μετατραπεί σε επίσημη έρευνα.

Ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε στις 4094,9 μονάδες με οριακές απώλειες 0,4% ενώ και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε πτώση 0,75% στις 3153,50 μονάδες. Ο DAX διαμορφώνεται στις 31180,53 μονάδες με πτώση 0,82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v