Fitch: Υποβάθμισε στο Α- την Commerzbank

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της γερμανικής τράπεζας Commerzbank προχώρησε το πρακτορείο αξιολογήσεων Fitch στο Α- από το Α, κυρίως εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν.

Fitch: Υποβάθμισε στο Α- την Commerzbank
Την πιστοληπτική ικανότητα της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, την Commerzbank, υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, στο Α- από το Α, κυρίως εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε και την αξιολόγησή του για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Commerzbank σε F2 από F1.

Στην ανακοίνωση του Fitch αναφέρεται ότι με την κίνησή του υποδηλώνει ότι η Commerzbank θα συνεχίσει να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, δεδομένων των αρνητικών οικονομικών συνθηκών, και παρά τα σκληρά μέτρα περικοπής του κόστους που έχει επιβάλλει η τράπεζα.

Η Fitch σχολιάζει ότι η Commerzbank ανταποκρίνεται σε ορισμένα από τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ωστόσο, δεδομένης της απουσίας ενός ισχυρού συστήματος franchise που θα της επέτρεπε να συναγωνιστεί και τους άλλους αντιπροσώπους του ευρωπαϊκού κλάδου, παραμένει εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες και τις συνθήκες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v