Hewlett – Packard: Κέρδη 390 εκατ. δολαρίων

Κέρδη ύψους 390 εκατ. δολ. ή 24 σεντς ανά μετοχή κατέγραψε η Hewlett – Packard για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 22 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 18 δισ. δολάρια.

Hewlett – Packard: Κέρδη 390 εκατ.  δολαρίων
Ευχάριστη έκπληξη για τους αναλυτές αποτέλεσαν τα μεγέθη που κατέγραψε η Hewlett – Packard για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης.

Αναλυτικότερα τα κέρδη της αμερικανικής εταιρίας ανήλθαν στα 390 εκατ. δολάρια ή 24 σεντς ανά μετοχ έναντι του ποσού των 97 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούσαν για κέρδη ύψους 22 σεντς ανά μετοχή.

Ανάλογα κινήθηκαν και τα έσοδά της αφού διαμορφώθηκαν στα 18 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα ύψους 17,29 δισ. δολάρια. Σημειώνεται εν τούτοις πως το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα τα έσοδα της είχαν ανέλθει σε 18,2 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett – Packard, C. Fiorina, προσδιόρισε σε 17.900 τα άτομα που προτίθεται να απολύσει η εταιρία, ενώ δήλωσε επίσης πως δεν αναμένει σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις της εταιρίας λόγω των εορτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v