Εταιρικά και macro νέα ”πιέζουν” τις ευρωαγορές

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς παρά το χθεσινό ανοδικό κλίμα στη Wall Street, τα αρνητικά αποτελέσματα της Fortis αλλά και τα στοιχεία για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο πιέζουν τους δείκτες.

Νευρικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές ύστερα από την ανακοίνωση της Fortis για καταγραφή ζημιών ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, αλλά και τα ανησυχητικά στοιχεία για την επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος βελγικός χρηματοοικονομικός όμιλος, Fortis, ανακοίνωσε ζημίες υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν, που διαμορφώθηκαν στα 1,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, η γαλλική οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, καθώς οι εγχώριες εταιρίες περιόρισαν τις επενδύσεις και μείωσαν τα αποθέματα.

Εξάλλου, αρνητικό είναι το κλίμα και για τις εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου όπως η Alcatel, καθώς η Brocade Communications προειδοποίησε ότι τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τους στόχους. Οι μετοχές της τελευταίας υποχώρησαν 17% στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE 100 κυμαίνεται στις 4197,7 μονάδες με οριακά κέρδη 0,18%, ενώ αντίθετα Παρίσι και Φρανκφούρτη υποχωρούν περί το 0,20% και 0,29% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v