Η Hewlett Packard ”πρασίνισε” τις ευρωαγορές

Με σημαντική άνοδο κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενισχυμένες από τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, που προκλήθηκαν από τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της Hewlett Packard.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πλήθος τοποθετήσεων, με το ηθικό ενισχυμένο από τα αποτελέσματα της Hewlett Packard, αλλά και την αντίδραση της Wall.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 2,32%, στις 4.190 μονάδες, με το δείκτη techMARK 100 να καταγράφει άνοδο κατά 24,55 μονάδες. Βρετανοί χρηματιστές σχολίασαν ότι τα αποτελέσματα της Hewlett τόνωσαν τις ελπίδες ότι η- επί μακρόν αναμενόμενη- αντιστροφή κλίματος στις τεχνολογικές δαπάνες έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Σημαντικότερη άνοδο εμφάνισε το Παρίσι όπου οι τεχνολογικές εταιρίες που συμμετέχουν στο δείκτη είναι πολλές και μεγάλες. Στο +4,33% και τις 3.290 μονάδες σταμάτησε ο CAC 40, με τη μετοχή της Alcatel να κερδίζει 7,2%, αυτή της Vivendi Universal 22% και της STMicroelectronics στο +8,5%. Ακόμα υψηλότερα θα κινηθεί ο δείκτης την Παρασκευή προβλέπουν γάλλοι αναλυτές, ενώ θέτουν σημείο αντίστασης τις 3.400 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 1,41% σημειώνει όμως και ο DAX, στις 3.258 μονάδες με τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές εταιρίες να τίθενται επικεφαλής της ανόδου. Για σημείο αντίστασης τις 3.314 κάνουν λόγο αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v