Αρνητικά στοιχεία και προβλέψεις για Γερμανία

Με ρυθμούς της τάξεως του 0,3% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ ο ΟΟΣΑ περιέκοψε τις εκτιμήσεις του στο 0,4% από 0,7%, για το ΑΕΠ της ισχυρότερης οικονομίας στην Ευρώπη το τρέχον έτος. ”Κατηφείς” εμφανίζονται οι αναλυτές.

Αρνητικά στοιχεία και προβλέψεις για Γερμανία
Οριακά αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν της Γερμανίας για το γ΄ τρίμηνο του 2002, αφού η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε με ρυθμούς της τάξεως του 0,3%, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι παραπάνω αναιμικοί ρυθμοί ανάπτυξης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην μείωση των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις, αν και τόσο τα μεγέθη των εξαγωγών όσο και της κατανάλωσης ακολούθησαν αυξητικές τάσεις.

Διαχειριστές της αγοράς χαρακτήρισαν απογοητευτικά τα μεγέθη, δηλώνοντας πως δεν προτίθενται να κάνουν προβλέψεις για την πιθανότητα να εισέλθει η οικονομία σε περίοδο αποπληθωρισμού, ”αλλά εν πάσει περιπτώσει τα αποτελέσματα είναι αναιμικά”.

Σημειώνεται πως σε ετήσια βάση η Γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς της τάξεως του 0,4%.

Eξάλλου, απαισιόδοξοι εμφανίζονται και οι αναλυτές του ΟΟΣΑ για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας στην ευρωζώνη, αφού περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της Γερμανίας το τρέχον έτος, προβλέποντας πως θα η οικονομία θα αυξηθεί κατά 0,4%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 0,7%.

Αντίστοιχες ”περικοπές” πραγματοποίησε ο ΟΟΣΑ για το επόμενο έτος, εκτιμώντας πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς της τάξεως του 1,5%, ενώ οι προγενέστερες εκτιμήσεις αναφερόντουσαν σε ποσοστά ύψους 2,5%.

Για το 2004 τέλος ο ΟΟΣΑ προέβλεψε ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v