Κέρδη 15% για τη μετοχή της Vivendi

Κέρδη της τάξης του 15% καταγράφουν οι μετοχές της Vivendi Universal στο χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Μάρβιν Ντέηβις πρόκειται να προσφέρουν 20 δισ. δολάρια για τα τμήματα ψυχαγωγίας της γαλλικής εταιρίας.

Κέρδη 15% για τη μετοχή της Vivendi
Άνοδο της τάξης του 15% καταγράφουν οι μετοχές της Vivendi Universal, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έφερε τον δισεκατομμυριούχο Μάρβιν Ντέηβις να μελετά την προσφορά 20 δισ. δολαρίων για το ενεργητικό ψυχαγωγίας της Vivendi.

Ο Ντέηβις και μια ομάδα ιδιωτικών εταιριών επενδύσεων, πρόκειται να καταβάλλουν προσφορά ύψους 15 δισ. δολαρίων σε μετρητά και να αναλάβουν περί τα 5 δισ. δολάρια του χρέους της μονάδας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ντέηβις, ο οποίος στη δεκαετία του ’80 ήλεγχε την 20th Century Fox, προσέλαβε τον Μπάρυ Ντίλερ να διευθύνει την Fox. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Vivendi διόρισε τον Ντίλερ ως συνεπικεφαλής της αμερικανικής της μονάδας, μια κίνηση που οι αναλυτές εξέλαβαν ως προπομπό της απόσχισης των δραστηριοτήτων.

Παρατηρητές της αγοράς από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι η Vivendi Universal δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να δεχτεί προτάσεις χαμηλότερες των 32 δισ. δολαρίων για το συγκεκριμένο τμήμα του ενεργητικού της, που περιλαμβάνει τη Universal Studios.

Στέλεχος της KBC Securities σχολιάζει ότι η τιμή που προσφέρεται (20 δισ. δολάρια) είναι ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς η αξία του εν λόγω ενεργητικού είναι πολύ υψηλότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v