Deutsche Bank: Πουλάει συμμετοχές 3 δισ. ευρώ

Μερίδια συμμετοχής ύψους 3 δισ. ευρώ που διαθέτει σε άλλες εταιρίες ετοιμάζεται να πουλήσει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, στην προσπάθειά της να ”ξεφορτωθεί” μονάδες που δεν περιλαμβάνονται στο κορμό των κυρίων δραστηριοτήτων της.

Deutsche Bank: Πουλάει συμμετοχές 3 δισ. ευρώ
Μέρος της συμμετοχής της σε άλλες εταιρίες, ύψους 3 δισ. ευρώ, αποφάσισε να πουλήσει η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, προκειμένου να επικεντρωθεί στον κορμό των κυρίων δραστηριοτήτων της.

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με ομάδα της οποίας ηγείται ο Τεντ Βιρτού, πρώην στέλεχος της Bankers Trust Corp, ο οποίος μάλιστα ήταν επικεφαλής και της DB Capital Partners από το 1999.

Τα μερίδια συμμετοχής της Deutsche Bank που βγαίνουν ”στο σφυρί” αφορούν στην εταιρία συμβουλών αδυνατίσματος Jenny Craig, καθώς και στην εκδοτική μονάδα εκπαιδευτικών βιβλίων Jostens.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν έχει ξεκινήσει την πώληση τμημάτων της εταιρίας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την παραπαίουσα γερμανική οικονομία αλλά και την χρεοκοπία εταιριών όπως η WorldCom.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν πως η Deutsche Bank προσπαθεί να διακρίνει τι δεν ταιριάζει με τον κορμό των κύριων δραστηριοτήτων της, έτσι ώστε να ”απαλλαχθεί” από αυτό, ενισχύοντας παράλληλα και τα κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v