Απαισιόδοξοι οι αναλυτές για την Munich Re

Αρνητικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Munich Re προβλέποντας πως θα οι ζημιές της θα κυμανθούν μεταξύ 366 εκατ. και 1,8 δισ. ευρώ, ενώ η εταιρία υπέστη υποβάθμιση της τιμής στόχου από την Dresdner Kleinwort στα 155 από 220 ευρώ.

Απαισιόδοξοι οι αναλυτές για την Munich Re
Καθαρές ζημιές μεταξύ 366 εκατ. ευρώ και 1,8 δισ. ευρώ προβλέπουν οι αναλυτές πως θα καταγράψει για το γ΄ τρίμηνο του 2002 η Munich Re, έναντι ζημιών ύψους 1,2 δισ. ευρώ που σημείωσε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εταιρία θα βουτήξει βαθιά στο κόκκινο, τονίζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς, ως αποτέλεσμα της έκθεσης της στις γερμανικές τράπεζες, στις αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει στους πλημμυροπαθείς της ανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε απαξιώσεις μετοχικών επενδύσεων.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Munich Re αποτελεί η μείωση της τιμή στόχου για τη μετοχή της από την Dresdner Kleinwort, στα 155 από τα 220 ευρώ, αλλά και της σύστασή της, σε ”αύξηση θέσεως” από ”αγορά”.

Η Dresdner Kleinwort προέβλεψε πως η εταιρία θα καταγράψει ζημιές ύψους 700 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, ενώ υπογράμμισε τρεις βασικούς κινδύνους για την εταιρία και συγκεκριμένα την απειλή μείωσης της πιστοληπτικής της ικανότητας, το υψηλό ποσοστών στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά και την μεγάλη έκθεσή της σε μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v