Πίεση σε ευρωαγορές από ifo, εταιρικά νέα (update)

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι ευρωαγορές, καθώς επιμέρους εταιρικά και η υποχώρηση του δείκτη ifo σε χαμηλό 10 μηνών, αναστέλλουν την θετική επίδραση από την χθεσινή ανοδική συνεδρίαση της Wall Street. Αποστάσεις από τον τίτλο της Vivendi, λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Με αρνητικό αντικατέστησαν το πρόσημό τους οι κυριότερες ευρωαγορές, καθώς εταιρικά νέα εμποδίζουν τη ”μετακόμιση” του ανοδικού κλίματος της Wall στη Γηραιά ήπειρο.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55%, στις 4.099 μονάδες, με τη μετοχή της Vodafone να μην ακολουθεί την θετική τάση που προκαλεί στον κλάδο η ανακοίνωση της Nokia για αυξημένες πωλήσεις και να χάνει περίπου 1,8%.

Πιέσεις ασκεί στο γαλλικό CAC 40, η πορεία της μετοχής της Vivendi, καθώς οι επενδυτές παίρνουν αποστάσεις από τον τίτλο, εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων αργότερα, μέσα στην ημέρα. Στο -0,91% και τις 3.265 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης.

Αρνητική κρίνεται εξάλλου η επίδραση που έχει στο γερμανικό DAX η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ifo για το Νοέμβριο, σε χαμηλό 10 μηνών (στο 87,3). Ο δείκτης διαμορφώνεται στο 0,59% και τις 3.279 μονάδες.

Εξάλλου, τόνωση προσφέρουν στον κλάδο των κατασκευαστών ημιαγωγών οι δηλώσεις στελεχών της Intel για αύξηση τιμών ορισμένων ημιαγωγών, ως αποτέλεσμα σχετικής αύξησης της ζήτησης.

Αντίθετα, πτωτική αναμένεται η συνεδρίαση για τον κλάδο χημικών, αφού πληθαίνουν οι απόψεις των αναλυτών που κάνουν λόγο για αρνητικό 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v