Νευρικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα futures

Με νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων αναμένουν οι ευρωαγορές τα μηνύματα από τη Wall Street. Πιέσεις δέχεται η μετοχή της BNP Paribas, λόγω της επικείμενης εξαγοράς του 10,9% της Credit Lyonnais, αλλά και αυτές των Fortis και Astrazeneca.

Με απώλειες ετοιμάζονται να ”υποδεχτούν” τα μηνύματα των αμερικανικών futures οι κυριότερες ευρωαγορές, ενώ στο άνοιγμα κατέγραφαν κέρδη με γαλύτερα από τη μονάδα.

Θετικό παραμένει το κλίμα για τον τραπεζικό κλάδο, λόγω του deal BNP Paribas- Credit Lyonnais, ενώ μικρές πιέσεις ασκούν στις τηλεπικοινωνίες οι εκτιμήσεις για την πορεία της Erickson.

Η BNP Paribas, όπως έγινε γνωστό, θα καταβάλει περίπου 2,2 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 10,9% της Credit Lyonnais. Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια σχεδίου του ιδρύματος για εξαγορά του συνόλου της 6ης μεγαλύτερης γαλλική τράπεζας.

Πιέσεις δέχονται εξάλλου και οι μετοχές των Fortis και Astrazeneca, ενώ για μία ακόμα ημέρα η Royal Sun Alliance αποτελεί ένα εκ των κυριότερων ”βαριδιών” του FTSE 100.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί και η μετοχή της Bayer, μετά από δημοσίευμα της Zeitung, σύμφωνα με το οποίο η Pfizer φαίνεται να μην ενδιαφέρεται να αγοράσει τμήμα της Bayer, πριν ολοκληρωθεί η απορρόφηση της Pharmacia.

Στο -0,85% και τις 4.139 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης FTSE 100, ενώ στο -0,73% βρίσκεται ο CAC 40, κινούμενος στο επίπεδο των 3.281 μονάδων. Ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του 0,53% εμφανίζει ο γερμανικός DAX, στις 3.303 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v