Τάση από Wall παίρνουν οι ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις δημιουργούν για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές οι χθεσινές επιδόσεις των βασικών δεικτών της Wall Street. Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν στις μετοχές των Alcatel, Credit Suisse και Aegon, λόγω των απωλειών που κατέγραψαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αρνητική είναι η ”αύρα” των ευρωαγορών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τα απογοητευτικά αμερικανικά στοιχεία κυρίως από την καταναλωτική εμπιστοσύνη, προκάλεσαν την υποχώρηση των δεικτών στη Wall Street και επηρεάζουν το ηθικό των επενδυτών σε Παρίσι, Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Υποχώρηση εμφάνισε το ADR τόσο της Credit Suisse, όσο και της Aegon, στα αμερικανικά χρηματιστήρια, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στη Γηραιά ήπειρο.

Στο -0,13% και τις 4.065 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη μετοχή της Abbey National, της δεύτερης μεγαλύτερης δανείστριας στεγαστικών δανείων να δέχεται πίεση, μετά την ανακοίνωσή της ότι αναμένει ευρύτερες των εκτιμήσεων ζημίες για το έτος.

Πτωτικά 0,85% και ο CAC 40, στις 3.188 μονάδες, με το ενδιαφέρον αρκετών ”πωλητών” να εστιάζεται στην Alcatel, της οποίας το ADR στην άλλη όχθη του Ατλαντικού σημείωσε υποχώρηση της τάξης του 2,9%. Να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρίας έχει φέτος υποχωρήσει κατά 70% περίπου.

Στο -0,60% και τις 3.172 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, του οποίου οι χθεσινές απώλειες σχετίστηκαν με την υποχώρηση του δείκτη ifo σε χαμηλά 10μήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v