Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα έχουν να επιδείξουν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, που φαίνεται ότι ”εκμεταλλεύτηκαν” την αργία στη Wall, για να στρέψουν την προσοχή τους στο μέλλον εταιριών της γηραιάς. Φήμες για deal και κρατικές παρεμβάσεις έδωσαν τόνο σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωαγορές, με την καθοδήγηση από την άλλη όχθη του Ατλαντικού να λείπει, λόγω της αργίας της ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι φήμες φαίνεται ότι είχαν τον πρώτο λόγο, αφού οι ειδήσεις ήταν λιγοστές. Έτσι, η Φρανκφούρτη κινήθηκε στους ρυθμούς ενός επικείμενου τραπεζικού deal, το Παρίσι στην πιθανή κρατική ενίσχυση της France Telecom και το Λονδίνο στις εικασίες για αύξηση των διαφημιστικών εσόδων.

Ο δείκτης FTSE 100 σταμάτησε στις μονάδες και το, με τον κλάδο των media να δείχνει την άνοδο. Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των Reuters, Granada, ενώ πιέσεις για τον τίτλο της Dixon’s. Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών ανησυχούν για το ύψος των μελλοντικών τους δαπανών, αφού φαίνεται να προωθείται κυβερνητική ρύθμιση για αύξηση του χρόνου ισχύος της εγγύησης των πωλουμένων προϊόντων.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις μονάδες, με άνοδο κατά, αφού στις φήμες για επιχορήγηση της France Telecom ύψους 9 δισ. ευρώ από το γαλλικό δημόσιο, προστέθηκαν και αυτές για περικοπές απότην εταιρία 45.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια.

Διχασμένους άφησαν τους επενδυτές οι πληροφορίες που θέλουν τις HVB και Commerzbank να βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση, αφού μερίδα αυτών εκτιμά ως θετικά τα νέα, ενώ άλλοι δεν διστάζουν να εκφράσουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, η οποία πιθανώς θα οδηγήσει σε παρόμοια κίνηση.

Παρά τις πιέσεις που καταγράφηκαν το μεσημέρι, ο δείκτης DAX αυτή την ώρα, διαμορφώνεται στο και τις μονάδες. Εξάλλου, υπολογίσιμη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη συμβολή του short covering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v