Απολύσεις 1.300 ατόμων ετοιμάζει η Saab

Περίπου το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού της σχεδιάζει να απολύσει η Saab, η ζημιογόνος θυγατρική της General Motors, προκειμένου να επαναφέρει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της στην κερδοφορία.

Απολύσεις 1.300 ατόμων ετοιμάζει η Saab
Απολύσεις 1.300 ατόμων σχεδιάζει η Saab, θυγατρική μονάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, αριθμός που αντιστοιχεί στο 20% της συνολικής εργατικής της δύναμης, προκειμένου να επαναφέρει στην κερδοφορία τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.

Οι απολύσεις θα αφορούν κυρίως στα εργοστάσια της Saab στη Σουηδία, όπου απασχολούνται 6.600 άτομα. Η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς οι πωλήσεις της καταγράφουν πτώση εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σουηδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων κατέγραψε ζημίες ύψους 1,2 δισ. σουηδικών κορόνων για το πρώτο εξάμηνο, γεγονός που αποδίδει η Saab στο υψηλό κόστος του νέου μοντέλου της 9-3 αλλά και στις επενδύσεις στο εργοστάσιο του Trolhattan.

Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 19% τον Οκτώβριο, ενώ ανακοίνωσε ότι παγκοσμίως οι πωλήσεις εκτιμώνται πλέον στα 126.000 οχήματα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των 140.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v