Το μερίδιό της στη Rhodia μειώνει η Aventis

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να προσφέρει η Aventis, η μεγαλύτερη γαλλική φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να επαναγοράσει ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές της Rhodia, καθώς πρόκειται να πουλήσει το 25% που διαθέτει στην εταιρία.

Το μερίδιό της στη Rhodia μειώνει η Aventis
Ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ, μετατρέψιμα σε μετοχές της Rhodia σχεδιάζει να επαναγοράσει η Aventis, η μεγαλύτερη γαλλική φαρμακοβιομηχανία, καθώς πρόκειται να πουλήσει το μερίδιο συμμετοχής της στη Rhodia, ύψους 25%.

Οι μετοχές της τελευταίας καταγράφουν άνοδο 21%, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι η εξαγορά των ομολόγων πριν αυτά ωριμάσουν (τον Οκτώβριο του 2003), υποδηλώνει ότι ίσως η Aventis έχει βρει αγοραστή για το μερίδιό της στην Rhodia.

Η Aventis θα πρέπει να περικόψει το μερίδιο συμμετοχής της στη Rhodia μέχρι τον Απρίλιο του 2004 σε λιγότερο από 5%, σύμφωνα με τους όρους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1999, όταν επέτρεψε στις Hoechst και Rhone-Poulenc να συγχωνευτούν, δημιουργώντας την Aventis.

Αναλυτές σχολιάζουν ακόμη ότι είναι πιθανό η Aventis να μην έχει βρει αγοραστή, και να πρόκειται για μια καθαρά τεχνική κίνηση. Επισημαίνουν παράλληλα, ότι η γαλλική εταιρία προχωρεί σε αυτές τις κινήσεις προκειμένου να δώσει στον εαυτό της περισσότερη ελευθερία να συζητήσει με πιθανό αγοραστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v