Με...γαλλική ώθηση η άνοδος στην Ευρώπη (update)

Ξανά σε θετικό επίπεδο επανήλθαν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωσης αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες, στοιχείο που ενίσχυσε τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ύστερα από το χθεσινοβραδινό ράλι στην αμερικανική αγορά αλλά και τα εξίσου εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κέρδη, οι αγορές στη Γηραιά Ήπειρο επαναλαμβάνουν τη θετική πορεία, ωθούμενες και από τα θετικά macro στοιχεία από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γαλλική επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο 96 το Νοέμβριο έναντι του 93 του Οκτωβρίου, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες, με τα στελέχη των επιχειρήσεων να δηλώνουν έτοιμα να αυξήσουν την παραγωγή.

Σε μια συνεδρίαση όπου το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι σαφώς περιορισμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εξαιτίας της αργίας των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κλίμα καθορίζεται και από τις ανακοινώσεις εταιριών.

Σύμφωνα με αυτές, η Munich Re για το τρίτο τρίμηνο κατέγραψε συρρίκνωση των ζημιών της σε επίπεδο υψηλότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, με τις μετοχές ήδη να κινούνται υψηλότερα.

Επιπλέον, η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι για το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της κατέγραψαν πτώση της τάξης του 30%, εξαιτίας των επενδυτικών απωλειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Vodafone Group, η οποία προσέφερε το ποσό των 13,1 δισ. ευρώ για την απόκτηση του ελέγχου της Cegetel, μελετά την προοπτική αύξησης της προσφοράς της για τη γαλλική τηλεπικοινωνιακή εταιρία. Εξάλλου, χθες η βρετανική εταιρία αύξησε το μερίδιο συμμετοχής της στην ολλανδική της μονάδα Libertel στο 78%, εξαγοράζοντας το 7,6% από την ING Groep.

Άνοδο καταγράφει ο τίτλος της France Telecom, καθώς η πρώην γαλλική τηλεπικοινωνιακή προτίθεται να περικόψει περί τις 45.000 εργατικές θέσεις στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4194,8 μονάδες με άνοδο 1,22%, ενώ κέρδη κατά 1,04% καταγράφει και το Παρίσι στις 3348,08 μονάδες. Ο DAX σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,59% στις 3365,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v