Στην ”πλάτη” της Wall τα κέρδη των ευρωαγορών

Με υψηλά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από την αντίστοιχα εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία της αμερικανικής αγοράς, η οποία ωθήθηκε από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία.

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ήταν αυτά που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, που έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, ακολουθώντας την μέχρι τώρα πορεία και στη Wall Street.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, με τη γαλλική TotalFinaElf να σημειώνει άνοδο 1,3% και την ολλανδική Royal Dutch Petroleum να ενισχύεται περί το 1%. Κέρδη της τάξης του 3,1% κατέγραψε και η μετοχή της βρετανική BP, ύστερα από την αναβάθμισή της από την JP Morgan.

Άνοδο κατά 4% κατέγραψε και η Credit Suisse καθώς η ασφαλιστική της μονάδα Winterthur πούλησε τις δραστηριότητές της στην Πορτογαλία στην Liberty International. Η ελβετική τράπεζα κατόρθωσε έτσι να ανακτήσει μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα.

Η UBS σημείωσε άνοδο 1,3%, παρά τις υποβαθμίσεις που δέχτηκε από τις Commerzbank και Dresdner Kleinwort Wasserstein. Απώλειες ύψους 1,8% κατέγραψε η μετοχή της Munich Re εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου αύριο (Πέμπτη).

Πτώση κατά 0,5% σημείωσε ο τίτλος της BNP Paribas, καθώς η Banc of America υποβάθμισε τη γαλλική τράπεζα σε market performer από buy, ενώ και η Deutsche Bank περιέκοψε την τιμή στόχο της τράπεζας.

Η Abbey National κατόρθωσε να ανακάμψει από τις απώλειες που κατέγραφε, ύστερα από την προειδοποίηση που εξέδωσε σχετικά με τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου, κλείνοντας με άνοδο 0,9%.

Η Deutsche Telekom ενισχύθηκε κατά 2,2%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι μπορεί να στηρίζεται στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας για την αύξηση της κερδοφορίας της.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 1,80% στις 4144,2 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 3,07% στις 3313,76 μονάδες. Ο DAX διαμορφώνεται στις 3330,23 μονάδες καταγράφοντας υψηλή άνοδο 4,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v