Φήμες αντί για… Wall ”κοιτούν” οι ευρωαγορές

Οι εταιρικές φήμες περισσότερο, παρά τα νέα, δίνουν τον τόνο στις κυριότερες ευρωαγορές, ενώ η Wall παραμένει κλειστή λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών. Πληροφορίες για τραπεζικό deal προβληματίζουν την Φρανκφούρτη, τα έσοδα των διαφημιστικών τονώνουν τον FTSE, ενώ η France Telecom ”οδηγεί” τον CAC.

Θετικό κλίμα εξακολουθεί να εμφανίζεται στους δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και η σημαντική πτώση του τζίρου συναλλαγών στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, αφαιρεί σημαντικό μέρος της πρωινής δυναμικής των αγορών.

”Είναι αναμενόμενο ότι το ενδιαφέρον σήμερα θα είναι ελαττωμένο”, σχολιάζει βρετανός αναλυτής, αναφερόμενος στην αργία της Wall, λόγω της ημέρας των ευχαριστιών.

Τόνωση παρέχουν στον αγγλικό δείκτη τα θετικά νέα από τον κλάδο των media και κυρίως από τις διαφημιστικές εταιρίες, μετά την ανακοίνωση της Daily Mail ότι τα έσοδά της από τη διαφήμιση στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου θα είναι αυξημένα κατά 6%.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της πωλήτριας ηλεκτρονικών ειδών Dixxon’s, ως αποτέλεσμα των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού οικονομικών G. Brown, στις οποίες περιέχονταν και ρυθμίσεις για τις εγγυήσεις που συνοδεύουν τα πωλούμενα προϊόντα. Στο +1,21% και τις 4.194 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο FTSE 100.

Στο Παρίσι, το ισχνό ενδιαφέρον να έχει ”αντίπαλο” την πορεία της France Telecom, η οποία συγκεντρώνει για δεύτερη ημέρα το ενδιαφέρον των αγοραστών, καθώς στη χθεσινή φημολογία για κρατική ενίσχυση της εταιρίας, ύψους 9 δισ. ευρώ, προστέθηκαν οι πληροφορίες για πρόθεση της διοίκησης να μειώσει το προσωπικό της κατά 45.000 τα επόμενα τρία χρόνια. Στο +0,29% και τις 3.323 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης.

Στη Φρανκφούρτη, ανοδικό κλίμα δημιούργησαν αρχικά οι φήμες περί επικείμενης συγχώνευσης μεταξύ των HVB και Commerzbank. Το ίδιο γεγονός, μετά το μέσον της συνεδρίασης, προβλημάτισε σημαντική μερίδα επενδυτών, καθώς εκτιμούν, ότι το μέγεθος των προβλημάτων των γερμανικών τραπεζών είναι μεγαλύτερο από ό,τι νομίζεται. Αυτή την ώρα ο DAX καταγράφει περιορισμένες απώλειες (0,05%) και διαμορφώνεται στις 3.344 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v