Ο ISM έπληξε και τις ευρωαγορές

Αντίστοιχη με την πορεία της Wall Street ήταν και αυτή των ευρωαγορών, οι οποίες έκλεισαν με οριακές απώλειες ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη ISM στις ΗΠΑ, που έφερε σε αρνητικό πρόσημο τους δείκτες σε Wall και Ευρώπη. Ο DAX κινείται στο +2%.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, μην μπορώντας να αντισταθούν στο νευρικό κλίμα της Wall ύστερα από την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τον δείκτη ISM. Στο +2% κινείται ο DAX.

Οι αγορές είχαν ξεκινήσει την εβδομάδα αλλά και τη συνεδρίαση με τους καλύτερους οιωνούς, καταγράφοντας στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής σημαντικά κέρδη, που στην περίπτωση του DAX έφθασαν και το 4%, ύστερα από την ανακοίνωση της Deutsche Telekom για πώληση τμήματος της T-Online, της μονάδας παροχής υπηρεσιών Internet.

Ωστόσο, και ενώ η έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street αποδείχτηκε αντίστοιχη των προσδοκιών αλλά και της μέχρι τότε πορείας των ευρωπαϊκών αγορών, η ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων μεταποιητικής δραστηριότητας του δείκτη ISM, έφερε τα πάνω κάτω σε Ευρώπη και Αμερική.

Λονδίνο και Παρίσι απώλεσαν άμεσα τα κέρδη τους, για να κλείσουν με απώλειες. Ο DAX συρρίκνωσε τα κέρδη του στο 2%, έναντι του 4% που κατέγραφε.

Άνοδο κατά 6,5% κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Telekom, ανακοινώνοντας την πώληση πάνω από 120 εκατ. μετοχών της T-Online, της μονάδας παροχής υπηρεσιών Internet, σε θεσμικούς επενδυτές.

Κέρδη της τάξης του 3% σημείωσε ο τίτλος της Nokia, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, διαμορφούμενος πάνω από τα 20 ευρώ για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς η Merrill Lynch την αναβάθμισε σε buy από neutral.

Η γαλλική BNP Paribas γνωστοποίησε τις προθέσεις της να εξαγοράσει την μικρότερη ανταγωνιστική Credit Lyonnais, με τις μετοχές της τελευταίας να κερδίζουν περί το 3%, ενώ η BNP υποχώρησε κατά 1%.

Υψηλά κέρδη κατέγραψε και η γερμανική Commerzbank, καθώς η Munich Re σχολίασε ότι δεν προτίθεται να προβάλλει αντιρρήσεις σε πιθανή εξαγορά της Commerzbank από την HVB Group.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4154,3 μονάδες με απώλειες 0,36%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 3298,76 μονάδες υποχωρώντας περί το 0,84%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 2,58% στις 3406,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v