Στο 49,5 ο δείκτης βιομηχανίας PMI το Νοέμβριο

Στο 49,5 διαμορφώθηκε ο βιομηχανικός δείκτης PMI για το μήνα Νοέμβριο στην ευρωζώνη έναντι 49,1 τον Οκτώβριο, αλλά πάντως κάτω από το 50, που αποτελεί το σύνορο μεταξύ ανάπτυξης και επιβράδυνσης. Εξάλλου πτώση κατά 0,6% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις (σε ετήσια βάση) στην ευρωζώνη για το Σεπτέμβριο.

Στο 49,5 ο δείκτης βιομηχανίας PMI το Νοέμβριο
Αύξηση σημείωσε ο δείκτης βιομηχανίας PMI στην ευρωζώνη, για το μήνα Νοέμβριο, διαμορφούμενος στο 49,5 έναντι 49,1 τον Οκτώβριο, παραμένοντας όμως υπό το 50, που αποτελεί το σημείο μεταξύ ανάπτυξης και επιβράδυνσης.

Εν τούτοις οι αναλυτές της αγοράς εμφανίστηκαν να δίδουν περισσότερη έμφαση στην αύξηση του δείκτη, υποστηρίζοντας πως η οικονομία στη ζώνη του ευρώ πιθανόν να ανακάμπτει, ενώ η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ επιδρά επίσης θετικά στην ψυχολογία.

Παράλληλα οι παραγγελίες προς τις επιχειρήσεις αυξάνονται, ενώ και τα σινιάλα από τις ΗΠΑ δεν είναι διόλου αποθαρρυντικά όπως τονίζεται σχετικώς.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πάντως με νόημα πως τα χειρότερα φαίνεται να πέρασαν, αλλά κρατούν τις επιφυλάξεις τους, ενώ αποδίδουν και έμφαση στην μελλοντική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών.

Εξάλλου, πτωτικά (0,6% σε ετήσια βάση) κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, ενώ επίσης πτωτικά (2,1%) διαμορφώθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v