Μικρή πτώση για τις ευρωαγορές

Το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα μακροοικονομικά νέα στις ευρωαγορές συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο, με το θέμα της μείωσης των επιτοκίων να μπαίνει στην τελική ευθεία και τους επενδυτές να κοιτούν προς την ΕΚΤ.

Στο ”κόκκινο” κινήθηκαν οι ευρωαγορές την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τα αρνητικά macro νέα να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων και δεδομένης της ημιαργίας στη Wall.

Στο Λονδίνο, η πλειονότης των δεικτοβαρών μετοχών σημείωσε μικρές απώλειες, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες επηρεάστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά από την κατακρήμνιση που υφίσταται η αμερικανική UAL.

Στο ”κόκκινο” έκλεισαν και οι φαρμακευτικές μετοχές, ενώ η ρευστοποίηση των κερδών από προηγούμενες συνεδριάσεις δημιούργησε πιέσεις στην μετοχή της Vodafone.

Στο Παρίσι, η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα με το δείκτη CAC 40 να κινείται σε σχετικά στενό εύρος και να δέχεται πιέσεις από τη μετοχή της France Telecom, αφού οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν ”δίχως κατεύθυνση” τη σημερινή συνεδρίαση, αφού εξέλειψαν τα σημαντικά νέα, ενώ προέβλεψαν πως οι επενδυτές θα κρατήσουν τις αποστάσεις τους από την αγορά μέχρι την απόφαση της ΕΚΤ για επιτόκια, την άλλη εβδομάδα.

Στη Γερμανία, κέρδη καταγράφουν οι φαρμακευτικές μετοχές, ύστερα από την λήξη του θέματος με τις αποζημιώσεις αναφορικά με τον αμίαντο, ενώ η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ φαίνεται να ευνοεί τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 4.169 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, σημειώνοντας πτώση κατά 0,38%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε υποχώρηση κατά 0,10%, στις 3.326 μονάδες.

Εξάλλου, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης καταγράφει κέρδη ύψους 0,10%, στις 3.362 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v