Ευρώπη:Σε χαμηλό 5 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, καθώς ενισχύθηκαν οι ”φόβοι” των Ευρωπαίων για τον υψηλό αριθμό των ανέργων.

Ευρώπη:Σε χαμηλό 5 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Οι ανησυχίες των Ευρωπαίων καταναλωτών για την ανεργία, οδήγησαν την καταναλωτική εμπιστοσύνη το Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο –14 από το –12 του Οκτωβρίου, κυρίως εξαιτίας της αντίστοιχης πτώσης της γαλλικής εμπιστοσύνης.

Εταιρίες όπως η Siemens, ο μεγαλύτερος όμιλος μηχανολογικών και ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων, περιορίζουν τον αριθμό του προσωπικού τους καθώς η ζήτηση υποχωρεί. Το στοιχείο αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές επιδράσεις και στις καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ήμισυ της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η ανεργία στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών τον Οκτώβριο. Η Κομισιόν εκτιμά ότι ο μέσος όρος της ανεργίας στην περιοχή του ευρώ θα αυξηθεί στο 8,3% τον επόμενο χρόνο, από το 8,2%.

Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης βιομηχανικού κλίματος το Νοέμβριο, στο –10 από το –11. εταιρίες όπως η TUI, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ταξιδιωτική, καταγράφουν κέρδη ύστερα από τη δραστική μείωση του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v