Αύξηση πωλήσεων για εταιρικά ομόλογα στην Ευρώπη

Σε άνοδο κατά 27,5% των πωλήσεων εταιρικών ομολόγων από ευρωπαϊκές εταιρίες οδήγησε η πτώση του κόστους δανεισμού και του risk premium. Το Νοεμβριο, διατέθηκαν ομόλογα αξίας 27,6 δισ. δολ., έναντι 20 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας αύξηση 27,5%.

Αύξηση πωλήσεων για εταιρικά ομόλογα στην Ευρώπη
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η ευρωπαϊκή ”αγορά” εταιρικών ομολόγων το μήνα Νοέμβριο, τονώνοντας έτσι τα έσοδα από προμήθειες των αναδόχων, όπως είναι η SSSB και η Deutsche Bank AG.

Μεταξύ άλλων, σημαντικές εταιρίες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Tesco, η Vodafone και η Deutsche Telekom, εκμεταλλεύτηκαν τη μείωση στο κόστος δανεισμού και την επακόλουθη κάμψη του risk premium (στο 1,57 από 1,87) που απαιτούν οι επενδυτές για να αγοράσουν εταιρικά και όχι κρατικά ομόλογα και προέβησαν στη διάθεση ομολόγων αξίας 27,6 δισ. δολ., έναντι 20 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα (αύξηση 27,5%).

Με δεδομένο ότι η τραπεζική προμήθεια για πράξεις διάθεσης ομολόγων ανέρχεται στο 0,25- 0,50% της αξίας τους, υπολογίζεται ότι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισέρευσαν κεφάλαια από 67- 135 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v